Real-Blog.net

2018\02\18

A gyümölcs tényleg segíti a fogyást?

Sok jót és rosszat is lehet hallani a gyümölcsökről. Vannak teóriák miszerint nem jó a szervezetnek, mivel nagyon sok cukrot tartalmaznak. Vannak, akik azt mondják, hogy sok gyümölcs egészséges! De akkor most mi is az igazság? Segíti a fogyást, vagy éppen hátráltatja azt?

Az élelmiszerek nem jók vagy rosszak, hanem maximum jobbnak vagy rosszabbnak tekinthetők egy bizonyos cél eléréséhez. A mi célunk a fogyás lenne, így a gyümölcsöt is ez alapján kell, hogy elemezzük.

Szeretném kijelenteni, hogy nem egy fogyókúrás étel. Ha megnézzük pontosan a tápanyagösszetételét az egyes gyümölcsöknek, akkor a legtöbbjük nagy részben cukorból áll és a kalóriaszámuk sem éppen egy megnyugtató értéket mutat. A fogyás lényege az, hogy kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit elégetsz. Úgy kell összeállítani a napi mennyiséget, hogy az minél kevesebb kalóriából álljon, de ugyanakkor, ne legyen éhségérzetünk. Ha gyümölcsöt eszel a két étkezés között, akkor gyorsan eléred a napi adagodat és valljuk be őszintén, úgy igazán jól sem laktál.  

Hogy megmutassam az igazamat, példának kiemeltem az almát, hiszen ez az, amit általában mindenki elsőként a kosarába tesz vásárlásnál! Sokan este a tévé elött még elrágcsálnak egyet és igazán nem is számolják a napi táplálék mennyiségbe, hiszen ez a gyümölcs mennyire egészséges.

Összehasonlítása egy 200g nagyságú almának és 200 ml Kólának:

 

Alma

Cola

Kalória

108

84

Protein

0,6 g

0,2 g

Szénhidrát

abból Cukor

27,4 g

26,6 g

21,2 g

21,2 g

Zsír

0,4 g

0 g

Étkezési Rostok

4,8 g

0 g

Víz

80%

90%

 

A táblázat alapján a tápanyagértékek nem nagyon különböznek. Az alma tartalmaz rostokat is, ami lelassítja a cukor felvételét a szervezetnek, így az lassú és folyamatos energiát ad. Tehát az alma tovább telít. Természetesen több vitamint is tartalmaz, de ha úgy nézzük akkor megihatuk egy pohár kólát és ehetünk hozzá egy vitamin tablettát, szinte ugyanazokat az értékeket fogyasztanánk.

A cukortartalom miatt a gyümölcsöt nevezhetjük inkább desszertnek és nem egy fogyókúrás ételkiegészítőnek. Ha a kalóriatartalmat nézzük, akkor az alma több kalóriát jelent és így ki lehet jelenteni, hogy a legtöbb gyümölcs nem éppen a fogyókúrát segíti.

Hogy ezt még közelebbről megnézzük, sokan épp az almát egy diétás, egészséges ételnek és nem egy édes desszertnek tekintik. Sok fogyókúrázó rengeteg gyümölcsöt fogyaszt, mert azt gondolják, hogy az segít és a végén három almával az étkezések között meggyőződésük, hogy sokat tettek az egészségükért. Valójában rengeteg kalóriát és cukrot fogyasztottak el. Ezzel az erővel akár egy szelet csokoládét is megehettek volna! Akkor legalább kiélhették volna úgy igazán a nassolás utáni vágyukat.

Tehát, ha valaki a gyümölcsöt egy finom édesség alternatívának tartja az szuper! De ha nem vagy annyira oda érte, akkor nem kell mindenképpen magadba erőltetned csak azért, mert úgy gondolod, hogy az a legjobb a szervezetednek. Nem kell úgy tekinteni rá, mint a csodaszer, ami tele van vitaminnal és segíti a fogyást.  

www.real-blog.net

 

Lifestyle

2018\02\15

Az igazság a Jo-Jo effektusról?

Biztos hallottatok már a híres Jo-Jo diétákról, és arról is, hogy ezek nem egészségesek, sőt ártanak a szervezetnek.

Most derítsük ki az igazságot – tabuk nélkül!

Egy valós tényekre állított igazolás nincsen a Jo-jo diétákra! Sőt stúdiumok bizonyítják, hogy ezek a diéták jobbak, mint állandóan túlsúlyosnak lenni. Hiszen az állandóan magas testtömegűeknek a véreredményei mindig ugyan olyan rosszak, míg egy Jo-Jo diétázónál a diéta alatt javulnak az értékek. Az élethosszúságban sincsen különbség, tehát nem állítható, hogy a Jo-Jo diéta rossz hatással van a szervezetre.

Rengeteg életveszélyes betegségben, mint például a rák, agyvérzés, diabétesz... gyakran drasztikusan lefogynak az emberek, de ezek a betegségnek mondhatók be és nincsenek a diétákkal összefüggésben.

Szeretném most jobban megvizsgálni az állítást, hogy Jo-Jo effektus:

Mi is ez valójában, mire mondják ezt és tényleg az egyes diétáknak köszönhető?

Első eset: Amíg fogyókúrázunk, addig egy szigorú étrendet tartunk be. Sokan úgy gondolják, hogy a sikeres testsúlynál elérték a céljukat és ismét visszatérnek a diéta előtti életükhöz, ami persze az étkezési szokásokat is érinti.

Második eset: 3-4 kilót felszedsz magadra és emiatt egy két heti fogyókúrába, vagy tisztítókúrába kezdesz. A cél után szintén visszatérsz az eredeti életviteledhez. Megint felszeded azokat a kilókat és ismét kezdődhet a diéta...

Ezek szerint mind a két esetben a Jo-Jo effektusról beszélhetünk!

Ilyen effektus a valóságban nem is létezik!

Ha valaki a táplálkozása és az életvitele miatt felszedett kilókat végre leadja, majd fellélegezve visszatér a régi életstílusához, akkor természetes az, ha a lefaragott kilók szépen lassan visszatérnek.

Ha a szervezeted megszokja a diéta alatt, hogy egy bizonyos mennyiségű és minőségű kalóriát kap, akkor természetes az, hogy a hirtelen megváltoztatott mennyiségű és minőségű ételből elraktároz magának zsír formájában.

De ezt nem Jo-jo effektusnak kellene mondani, hiszen ezt saját magunknak köszönhetjük, csak szeretnénk ráfogni valami kézzelfogható magyarázatra. Ilyen magyarázat valójában nincsen. A visszaszedett kilók nem maguktól jönnek fel, sőt nem is a diétánk hibája, hanem a saját könnyelműségünk segíti vissza őket.

Ha fogyni akarunk, akkor el kell döntenünk, hogy egy tartós eredményt szeretnénk elérni, vagy megelégszünk egy pillanatnyi élménnyel.

Ne felejtsük el, hogy minden egyes próbálkozás, hiába sikertelen, csak közelebb visz minket a céljainkhoz, hiszen minden alkalomból tanulunk valamit, amit a következő alkalommal majd jobban fogunk csinálni.

Ne add fel, mert a cél nem elérhetetlen! Az emberek 100%-a képes fogyni, és nincs olyan, hogy te lennél a kivétel! Meg kell találnod az egyensúlyt a lélek és a test között és akaratosan változtatnod kell az életviteleden. Ne egy rövid váltásra készülj, hanem egy hosszú távú változásra rendezkedj be!

www.real-blog.net

Lifestyle

2018\02\13

A diétacégek átvernek minket

Elgondolkodtatok már azon, hogy miért van annyiféle fogasztószer a világon? Miért találkozunk egyre több csodaszerrel, ami megszabadít minket a felesleges testsúlytól? Újabbnál újabb fogyási sikerekről lehet olvasni, ami persze egy bizonyos csodatévő tablettától, vagy éppen egy italtól van. Nagyon sokszor egy híres sztár képével hirdetik ezeket!

Mégis akkor, miért van annyi túlsúlyos ember, hiszen ennyi hasznos terméktől csak modelleknek kellene futkosniuk az utcán!

Sajnos a nagy része a fogyasztó cégeknek komolytalan és haszontalan dolgokat adnak el. Hirdetéseikben meggyőznek minket, hogy csak bizonyos termékekkel érhető el a siker és hogy a modell alkat az ideál. Minden hirdetésben, magazinban szebbnél szebb és vékonyabbnál vékonyabb embereket látunk. Ezzel egy ideált állítanak fel, amit persze mindenki szeretne követni. A termékeik hirdetésével megígérik, hogy neked is sikerülhet és ezzel persze ők Milliárdokat nyernek.

Ha megfigyeljük, akkor körülbelül a fele a reklámoknak a médiában ételről szól. Tényszerűen kitűnik ebből, hogy semmilyen gazdasági lehetőség nem adódik abból, ha az emberek lefogynak. A lefogyás azt jelentené, hogy kevesebbet fogyasztanánk. A gazdaság azonban azt szeretné, ha mi fogyasztanánk és persze egyre többet.

Megfigyelhetjük, hogy ez a két oldal nagyon is összetartozik.

Egy része a diéta cégeknek megtévesztenek bennünket, ilyenek például a különféle fogyasztó porok, vagy a csoda tabletták, italok... Ha csak egy kalóriacsökkentett diétával fogynánk, akkor ezek a cégek nem keresnének rajtunk.

Tehát! Mindebből az következik, hogy az étel- és a diéta cégeknek ugyan az az érdekük, hogy mi a fogyasztóik maradjunk.

Vagyis lehetőleg sokat együnk, ami persze boldogságot és egészséget ad nekünk. Kövérré válni természetesen nem a sok ételtől fogunk.E mellett higgyünk abban, hogy léteznek bizonyos termékek és titkos trükkök, amelyek megengedik nekünk a további nassolást, hiszen úgyis fogyni fogunk.

Ezek szerint lefogyni az utolsó, amit ezek a cégek szeretnének, mert az azt jelentené, hogy kevesebb bevételük lenne.

Ezért találkozunk különféle ígéretekkel és jobb és egyszerűbb megoldásként jelentkező termékről. Ha pedig egyik termék mégsem vállik be, akkor kipróbáljuk a másikat, hiszen „az egyik csak segíteni fog”!

Ugye ismerős:

- A csodaszer, amitől fogysz az éjszakai alvás alatt

- A tabletta, ami meggátolja a felvett kalóriát az elfogyasztott ételből, amit megeszel

- Vagy a csodabogyó, ami blokkolja a szénhidrát felvételt ...

Nagyon elszomorító, hogy miért követünk egy téves ideállt, hiszen a lényeg az lenne, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk a testünkben. Élvezni kellene az életet, nem pedig csak a tökéletesre kellene törekednünk. A téves ideáll negatívan befolyásolja oly sokak életét. Vannak, akik drámaként élik meg a sikertelenség, és ez kihat az egész életükre. Nem érzik magukat magabiztosnak és nem mernek kibontakozni a társadalomban. A tükörképük csak elégedetlenséget okoz, ami miatt nem tudnak igazán boldogok lenni.

Légy önmagad és ne akarj mássá válni. Minden embernek megvan a maga karaktere és mindenki más és más. Ez az élet rendje és ez így is van jól! Fogadd el azt, aki vagy és hozd ki a legtöbbet magadból. Egyszer élünk és nem hagyhatjuk, hogy mások megszabják a helyes utat, hiszen mindenki maga választja és éli azt meg!

www.real-blog.net

Lifestyle

2018\02\11

Sport nélkül is lehet fogyni!

Különböző okok vannak, hogy az ember semmit nem sportol. Vannak, akik csak egyszerűen lusták, de akad olyan is, aki egészségügyi okból nem sportos. Biztos sok olyan is van, aki egyszerűen nem tudja bezsúfolni a napi tevékenységébe. Mindenhol azt lehet hallani, hogy sport nélkül nem fog menni és ha fogyni akarsz, akkor nagyon fontos a testmozgás! Részletesen utánanéztem és megnyugtatlak benneteket, hogy de igenis! Sport nélkül is menni fog!

Általánosságban érvényes az a szabály, hogy a testtömegünk az 80%-ban az étkezéssel, és csak 20%-ban a sporttal függ össze.

Egy új tanulmány szerint vannak, akik a sporttal híznak és nem a mindig emlegetett izomtömeget, hanem a tesztzsírszázalékot növelik.

Hogy meg is magyarázzam ezt az állítást, tegyük fel, hogy te egy teljesen hétköznapi ember vagy és nem egy hivatalos sportoló! Épp most futottál, vagy bicikliztél... és ez alatt az idő alatt energiát égettél el. Mivel a szervezetednek megint energiára van szüksége, természetesen megéhezel. Az emberek képesek a sport alatt elégetett kalóriákat rosszul számolni, és mivel megjutalmazzák magukat a sportolás után, több kalóriát visznek be az étkezésükkel, mint amit a valóságban a sikeres fogyáshoz kellene. Ne feledjük, hogy fogyni csak úgy lehet, ha kevesebb kalóriát fogyasztasz el egy nap, mint amennyit felhasználsz!

Most biztos azt gondolod, hogy de hiszen az okos telefonodon ott van az App és az pontosan kiírja, hogy mennyi kalóriát égettél el. Én kipróbáltam ezt. Letöltöttem kétfajta programot és a futás alatt egyszerre próbáltam ki őket. Eltérő eredményeket kaptam!

Orvosilag sok esetben nagyobb testtömegnél ajánlatos a sporttal várni, amíg egy bizonyos testtömegcsökkenést el nem érünk. A nagy testtömeg megterheli az ízületekét és a szív-érrendszeri működést.  

A kivételek persze mindig ott vannak, mint például az úszás, aminél az ízületek nem szenvednek a testsúly által. A biciklizés és a sétálás is ezek közé tartoznak.

Általánosságban a sport egy nagyon jó dolog és nagyon jót tesz az egészségünknek. Már akár 20 perc séta is pozitív hatást vált ki a szervezetünkre.

De mindenesetre, nem függ össze teljesen a fogyással! Ehhez nem szükséges, de azért ajánlatos. Egy magasabb testsúlyúnak biztos több erőfeszítésbe kerül, de vannak, akik örömmel csinálják és akarattal hajtják végre.

A nagy testsúly következtében megnövekszik az esélye, hogy megsérüljünk vagy túlvállaljuk magunkat. Érdemes olyan sportot választani, ami védi és könnyíti az izommozgást az ízületeknél.

Ilyen például az erősítő edzés. Ezt mindenki csinálhatja a testsúlyától függetlenül. Ez a mozgásforma elősegíti az izom fejlődését, aminek következtében a több izomzat leegyszerűsíti a súlytömeg mozgatását.  Így könnyebben tudunk majd más sportágakat is elkezdeni.  Az izomtömegek ellensúlyozni tudják a káros hatásait a zsírtömegnek, így például egyes gyulladásos folyamatok csökkennek. Persze az izom több energiát is éget el, mint a testzsír így a kalóriafelhasználásod megnövekszik.

Ehhez az edzésformához nem kell mindenképpen fitneszterembe járnod! De nem is kell megvenned a drágábbnál drágább fitneszgépeket! Tudsz otthon is edzeni, hiszen a mai világban az internet segítségével számos ingyenes leírást, videót, edzéstervet... találhatunk.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy a terembe járás nem jó dolog. Sőt! Ott különféle gépeken a neked megfelelő ütemben dolgozhatsz és akár személyre szabott segítségre is lehetőséged van.

Tehát még egyszer egy összesített elemzés:

A sport nem szükséges a lefogyáshoz, de egy kicsi megerőltetéssel feljavíthatod az alkalmasságidat és profitálhatsz az izomnövekedés előnyeiből.   

www.real-blog.net

Lifestyle

2018\02\10

Mítosz vagy valóság?

Most megtudhattok további 10 állításról, hogy vajon mennyi az igazság bennük!

Itt az igért második rész!

- A hideg vizes hajmosástól fényesebb lesz a haj! A hideg víztől a haj szerkezete összehúzódik és a felszíne kisimul. Emiatt a fény jobban fog tükröződni rajta és fényesebbnek tűnik. További pozitív hatása pedig, hogy kevésbé lesz érzékeny a hajszál. Ajánlatos a hajmosás után egy hideg vizes átöblítés.

- 100-szor fésülni és fényesebb is lesz! A fésülés által a hajzsír egyenletesen elosztódik a hajon, azonban ehhez elég csak néhány húzás. Ha sokat fésülöd, akkor a hajad zsíros lesz és megtörik.

- A szoros copf roncsolja a hajat! A hajunk az a hajhagymából táplálkozik és erősen van a fejbőrbe ágyazódva. A természet ezt nem a szoros copfnak találta ki. A szorosan megkötött haj húzza a hajhagymákat és emiatt ki is hullhat, vagy meg is törhet a hajszál.

- A haj-színező nem károsítja a hajat! Ez igaz! A drogériákban gyakran lehet találni úgynevezett haj-színező készítményeket. Ajánlatos vigyázni velük, mert, ha a dobozban két terméket kell összekeverni, akkor az biztos, hogy hajfesték. Ezek megnyitják a hajszerkezetet így a termék egészen a haj beszélyéig fog hatolni. Nem fognak a mosással megint kijönni, hanem csak lenöveszteni lehet. A színező csak a hajszál felületét veszi körbe, ami utána egyszerűen néhány hajmosással kimosható. A drogériákban többnyire ilyen termékeket nem forgalmaznak. A fodrásztól vagy a fodrász szaküzletben tudsz ezekből beszerezni.

- A szárazsamponok tartást adnak a hajnak! Igaz! A szárazsampon felszívja a felesleges hajzsírt és úgynevezett keményítőből is áll, ami megemeli a hajtövet, így több tartást biztosít.

- A sok fésüléstől több hajad hullik ki. A fésülés hatására hajszálak távoznak a fejbőrödből, de ezek amúgy is kiestek volna. A fésű nem szabja ki azt, hanem csak a természetesen eltávozó hajszálat húzza magával. Hiszen a fésülés nem jár fájdalommal, de mégis a fésűben hajszálakat találunk. 

- Egy selyempárna használata segít a hajnak egészséges maradni! Ez igaz! Mint a másik párnáknál ennek a felülete sima, így a haj az éjszakai forgolódástól nem fog csomósodni. Ha nem selyempárnát használsz, akkor ajánlatos a hosszú hajat laza copfba fogni.

- Sokat fésülni egészséges a hajnak! Ez a tevékenység sértheti a hajad. Megtörheti, kiszabhatja... Pont az ellenkezőjét lehet igaznak mondani, hiszen minél kevesebbet fésülöd, annál kisebb a károsodás lehetősége. Nagyon fontos, hogy ha lehet, vizesen ne fésüljük.

A legjobb az, ha csak akkor fésülködsz, amikor nagyon muszáj!

- A sampont egy idő után cserélni kell, mert a benne levő hatóanyagokat megszokja a fejbőr! Ez nem igaz! Ha valaki egyszer a számára tökéletes terméket megtalálta, akkor teória szerint maradhat annál élete végéig. Ajánlatos azonban különböző fajtákat egymással kombinálni, mint például egy sampon festett- és egy balzsam zsíros hajra. Így tudod a festett, de zsíros hajkoronád egyszerre kezelni.

- Egy hajkúra jobban hat, ha hosszabb ideig hagyjuk rajta! A haj egy idő után nem képes további terméket magában rögzíteni, így mindegy az, hogy mennyivel hosszabb ideig marad rajta, nem lesz tőle nagyobb a siker. Vagyis: a kúrádat hagyhatod csak 3 percig- vagy akár 3 óráig rajta, a hatás ugyan az marad!

További szépségtippek érdekelnek? Regisztrálj itt és ne maradj le az újdonságokról!

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy Like-ot és osztd meg másokkal is!

 www.rea-blog.net

 

 

 

 

 

 

 

Szépségápolás

2018\02\07

Nyaralás kihívás 2018!

Már csak 120 nap van az utazásig!

27574781_389205901490980_626012348343123968_n.jpg_640x452

Nyaralás kihívás! Már csak 120 nap az utazásig!

 

Végre nyaralunk és az időpontot tegnap végérvényesen lefixáltuk!

 

Nekem a főszezonban munka van, ezért úgy gondoltam, hogy az előszezonra, júniusra esik a választás. Ausztriában élek, ezért itt az iskola csak június végén zár be, így június közepéig még kiélvezhetem a közeledő nyarat.

 

Az időpont

2018.06.06 (szerda) – 2018.06.14 (csütörtök)

 

Úgy gondoltam, hogy ez a dátum megfelel és most már csak meg kell keresni az uticélt.

 

Egy kicsit szeretnék informálódni a lehetőségekről és az árakról. Már írtam nektek a legveszélyesebb országokról és arról, hogy mikor is ajánlatos foglalni.

 

Az cikkeket itt találjátok!     

Hogyan foglalhatunk olcsóbban nyaralást?                                

A legveszélyesebb országok 2018-ban! Hová érdemes utaznunk?

Most azonban szeretném egy kicsit a különféle utazási irodákat szemügyre venni és persze ti is megtudhatjátok, hogy hova lesz az utazás és mennyibe is kerül majd!

Miután kiválasztottuk a helyet, beavatlak titeket az úticél érdekességeibe. 

Szeretnék minél többet megismerni az országról. Úgy gondolom, ajánlatos a nyaralás elött informálódni az érdekes helyekről...

A hátralevő 119 nap-ra kitűztem célomnak, hogy rendbe szedjem a külsömet! Az elmúlt néhány évben, amikor vállalkozóvá váltam a sok hajtás miatt nem jutott magamra elég idő!

Most viszont, ha törik, ha szakad szeretnék ismét formába lendülni! Legfőképpen az évek alatt felszökött felesleges kilókat szeretném lefaragjam.

Elhatároztam, hogy egészségesen fogok élni, és mindent eszek - iszok, de kerülöm a cukrot és a szénhidrátot. Tehát vitaminra fel!

Jó sokat kell lefaragnom, de erről majd többet az 1. bejegyzésben csütörtökön!

A következő cikkekben olvashattok tippeket a nyaralással kapcsolatban és figyelemmel kisérhetitek a fogyás kihívás kimenetelét! Ha szeretnél részt venni jelentkezz!

Persze írni fogok nektek továbbra szépségtippeket, hiszen egy igazi átalakulás kívülről és belülről egyaránt történik!

Úgy gondoltam, hogy elkísérhettek az egész utazáson, ahol napi rendszerességgel tudtok majd a Blogon követni! Beszámolok a helyekről, éttermekről, nevezetességekről, csekkolom a hotelt és a szervízt! Lehetőséget szeretnék nektek adni, hogy nagyobb betekintést nyerhessetek a világba. 

Addig is készüljünk fel a nyaralásra együtt! Tartsatok velem és segítsetek a most már csak 119 napos felkészülésben. Heti háromszor jelentkezem különféle érdekességekkel!

Minden ötletnek és segítségnek nagyon örülök és szívesen várok olyanokat is, akik szeretnének csatlakozni a fogyás kihíváshoz!

Tartsatok velem!

Nyomj egy Like-ot vagy iratkozz fel itt és ne maradj ki a részletekből!

 

 

blog kihívás fogyni 2018 instagram Utazás Szépségápolás Lifestyle

2018\02\07

Mítosz vagy valóság?

A hajról 1. rész

 Utánanéztem néhány állításnak! Megosztom veletek az igazságot – Tabuk nélkül!

- Minél sűrűbben vágatod, annál gyorsabban fog nőni! Egy vágás nem befolyásolja a növekedést, mint ahogyan nem lesz tőle erősebb vagy több a hajad. Ezek az adottságok mind genetikailag meghatározottak, és nem tudod befolyásolni őket. Máshogy megközelítve, a haj az a fejbőrből nő és hiába vágod az alját, az semmilyen befolyással nincsen a hajhagymádra.

Viszont, ha visszavágod a vékony és talán töredező véget, akkor nem fog tovább törni és hosszabbra nőhet. Ezt nevezzük egészségügyi hajvágásnak. 

- A hajadat mindig ugyanazzal a samponnal mosd! A haj ugyanúgy, mint a köröm elhalt sejtekből áll, tehát, nem igényel egy bizonyos sampont. Vagyis, ha terméket vagy márkát váltasz, nem lesz attól gyorsabban zsírosodó vagy jobban koszos.

- Zöld hajad lesz a klóros víztől! Ez is igaz! Ha szőke vagy szőkített hajad van és gyakran vagy a klóros vízben, akkor az zöldes árnyalatúvá válhat. Ezt azonban egy egyszerű trükkel javíthatod. Egy Vitamin C tablettát oldj fel vízben és öblítsed át vele. Ez a vitamin magába szívja a zöld árnyalatot. De ha ez mégsem válna be, akkor ajánlatos a fodrászodtól tanácsot kérni.

- Ha egy ősz hajszálat kitépsz, akkor a helyén több fog nőni! Nem tud egy hajgyökérből több hajszál is kinőni. Ez lehetetlen.

- Sok sampon jobban tisztít! A sampontöbblet csak felesleges habot csinál, ami árthat a fejbőrödnek. A hajad hossza nem igényel samponozást, így egy fél dió mennyiségű sampon elég ahhoz, hogy a fejbőrödet megtisztítsd! A kevesebb néha több!

- Ha túl gyakran mosol hajat, akkor az hamarabb zsírosodik! Ez csak részben igaz. A hajzsír képződése valamennyire genetikailag adott, azonban, ha a mosásnál túl erősen masszírozod, megzavarhatod a természetes zsírképződést és gyorsabban fog zsírosodni. Viszont, ha gyorsan zsírosodik, akkor ajánlatos többször mosni, hiszen nem igazán tudsz a természetén változtatni. Ne feledd, csak óvatosan masszírozz!

- A barna haj gyorsabban nő, mint a szőke! A haj növekedése szintén genetikailag meg van határozva. Nem igaz, hogy a különböző színek eltérően nőnek. Egy szőke haj viszont sokkal vékonyabb szerkezetű, ezért gyorsabban töredezik. Ez azt a benyomást keltheti, hogy lassabban vagy semmit sem nő.  Átlagban havonta 0,8 cm-t hosszabbodik a hajunk.

- A stressz által a hajunk hullik!  A hormonális problémák vagy stresszes élet kiválthat egy hajciklus változást, ami egy erősebb hajváltást okozhat. Ez egy idő után többnyire magától meg is szűnik.

- A töredezett hajat, a megfelelő termékekkel gyógyítani lehet! Ha egyszer a haj megtört, akkor azt nem lehet megint összenöveszteni. A hajszál az élettelen és emiatt az nem tud regenerálódni. Sajnos azt le kell vágni, különben felfelé fog tovább törni. A töredezésre való szérumok, csak összetapasztják a törést, így az egészségesebbnek tűnik, de a törés nem fog eltűnni.

- A hajgumi egészségtelen a hajnak! Ez megint csak részben igaz, mert nem mindegy, hogy milyen hajgumit használunk. Abban fém vagy kemény műanyag van, akkor megtöri a hajszálakat. A legajánlatosabb a sima textil, vagy spirál-gumi.

Még több mítosznak járok utána! A következő részben is találtok érdekességeket! Tartsatok velem!

Ha tetszett, akkor nyomj egy Like-ot, vagy iratkozz fel a hírlevélre! Persze szívesen várom a hozzászólásokat is!

 www.real-blog.net

Szépségápolás

2018\02\06

7 trükk a dúsabb hajért?

Vékony a hajad és szeretnéd, ha dúsabb hatást keltene?

 

A hajszálatok mennyisége és vastagsága genetikailag meg van határozva, mégis ezzel a néhány trükkel kitudjátok cselezni az anyatermészetet.

www.real-blog.net

 

-       Használj mosás elött ricinusolajat! Segít a hajnövekedésben és sűrűbb lesz tőle. Egyenletesen oszlasd el a hajtöveden és egy keveset kenj a végekre is. Ha lehetséges akkor éjszakára hagyd hatni rajta, de legalább 1 órán keresztül ne mosd ki a hajadból.

A ricinusolaj elnehezíti a hajtöveket, ezért ajánlatos utána a hajat kétszer mosni. Így elkerülöd azt, hogy a frizurád lelapuljon és elnehezedjen!

-       Használj hő-védőt a szárítás elött! Ha már mindenképpen szárítanod kell a hajad, akkor óvd kellőképpen azt a hőtől. Meglátod nem fog annyira töredezni.

-       Ne dörzsöld a hajad törölközővel! A hajmosás után csak óvatosan nyomkodd ki a vizet a hajvégekből! A hajad ilyenkor elasztikus, ezért nagyon óvatosan kell vele bánni. A legjobb az, ha törölközőbe csavarva hagyod, hogy az magától száradjon egy kicsit.  

-       Használj sapkát télen! Meglátod a hajad meghálálja azt, hiszen a hideg levegőtől korpásodás, akár még hajhullás is felléphet.

-       Ne moss sűrűn hajat! A samponban kémiai vegyületek vannak, ezért, ha vékony szálú hajad van, lehetőleg minél hosszabbra told ki a két mosás közötti időszakot. Ajánlatos néha akár csak vízzel átmosni.

-       Találd meg a megfelelő frizurát! Ezzel a trükkel dúsabb kinézetet varázsolhatsz a hajadnak. Például ilyen a bubi-frizura vagy rövidre vágott haj. Ajánlatos melírozni is, így optikailag sűrűbb hatást érhetsz el. Persze a legjobb, ha ilyenkor elkerüljük a szőkítést, hiszen az nagyon megterheli a hajat.  

-       Megfelelő fésülés! Lehetőleg csak szárazon fésüld a hajad és akkor is természetes anyagból készült natúr fésűt használj. Ezek nem törik meg azt, és a ritka használatuk nem gátolja a hajad az erősödésben. Használhatod fésűnek az ujjaidat! Óvatosan húzd végig a hajadon, így ki tudod bontani a gubancokat.

 

 

Meglátod, hogy ezekkel a tippekkel egyszerűen erősebb és sűrűbb hajkoronád lehet. Ne feledd, ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, hiszen a hajnövekedéshez idő kell! Légy türelmes, de hidd el megéri!

 

Szépségápolás